Продукція "Донбасенерго": якість і екобезпека
10-07-2017

Протягом останнього місяця ПАТ «Донбасенерго» сертифіковано у відповідності з вимогами міжнародних стандартів дві найважливіші системи менеджменту – в сфері якості та екології.

23 червня незалежні аудитори – представники органу із сертифікації – на заключній нараді офіційно підтвердили успішне проходження «Донбасенерго» сертифікаційного аудиту системи менеджменту якості (СМЯ). Вже у серпні компанія отримає сертифікат відповідності СМЯ міжнародному стандарту ISO 9001:2015, що буде видано престижним сертифікаційним органом, акредитованим в національній системі Великої Британії UKAS. Нагадаємо, роботу з впровадження системи управління якістю й підготовки її до сертифікації у відповідності до стандарту ISO 9001:2015 було розпочато в «Донбасенерго» влітку минулого року.

А 7 липня незалежні аудитори підтвердили, що в ході сертифікаційного аудиту системи екологічного менеджменту (СЕМ), який проходив на Слов’янській ТЕС, в інституті «Теплоелектропроект» і апараті управління «Донбасенерго», не виявлено невідповідностей стандарту ISO 14001:2015. На ітоговій нараді представники органу із сертифікації підкреслили високу зацікавленість «Донбасенерго» у позитивному результаті, що забезпечило успішність співпраці. Оперативність у наданні інформації, в тому числі й з усунення потенційних невідповідностей, високий рівень знань персоналу і, головне, розуміння принципів і механізмів СЕМ і своєї ролі у забезпеченні функціонування системи менеджменту, стан об’єктів електростанції – все це стало переконливими аргументами для позитивного висновку аудиторів.

Раніше в «Донбасенерго» було прийнято Політику в області охорони навколишнього середовища і Політику в області якості. Ці документи стали декларацією місії та цілей компанії у двох стратегічних напрямках діяльності – підвищенні екологічної відповідальності й мінімізації впливу виробництва на природний потенціал регіону присутності, забезпечення якості електроенергії, що виробляється, й управління всіма пов’язаними з генерацією процесами.