На Слов'янській ТЕС успішно ліквідовано умовну нештатну ситуацію
21-12-2017

20 грудня персонал автотранспортного цеху Слов’янської ТЕС спільно з шостим Державним пожежно-рятувальним загоном ГУ ДСНС України в Донецькій області пройшов протипожежне тренування. Робітник електростанції відпрацьовували практичні навики з ліквідації умовної аварійної ситуації на автозаправному пункті. За правильністю дій енергетиків і рятівників спостерігали керівники підрозділів й фахівці дирекції з ОП і ПБ й відповідного департаменту ТЕС.

Відповідно до моделі ситуації, при заправці автомобілю КрАЗ-6510 стався витік дизельного палива на відкритому майданчику. Під час пуску двигуна автомобіля сталося загоряння проливу. Вогонь поширився на резервуар з бензином об’ємом 35000 л, що призвело до вибуху резервуару з подальшим розливом палаючого палива.

Процес ліквідації «аварії» проходив за наступним алгоритмом: оперативне сповіщення й евакуація персоналу із зони аварійної ситуації, виклик підрозділів ДСНС, локалізація пожежі силами персоналу автотранспортного цеху із застосуванням первинних засобів пожежогасіння, зустріч пожежних підрозділів.

Аналіз дій персоналу Слов’янської ТЕС і особового складу пожежно-рятувального загону дозволив оцінити тренування як задовільне. Зауваження, що виникали в процесі, прийнято до відома.

«Такі заходи дозволяють якісно підвищити підготовку персоналу структурних одиниць до дій в умовах пожежонебезпечних й інших аварійних ситуацій. Щоразу ми моделюємо ситуації, максимально наближені до можливих – це підвищує практичну цінність тренувань і формує у свідомості наших робітників ефективний алгоритм дій», - підкреслив директор з охорони праці й промислової безпеки «Донбасенерго» Олександр БУРЯК.