Динаміка будівництва ЖК «Ювілейний»: змонтовано покрівельну плиту в будинку № 1
27-07-2020

Активними темпами триває будівництво житлового комплексу «Ювілейний» по вул. Миру в Миколаївці. Саме в цьому місті розташована головна структурна одиниця компанії — Слов'янська ТЕС.

У першому будинку вже залито плиту перекриття 4-го поверху. Підрядник розпочав облаштування покрівлі. А це означає, що до осені над першим будинком з'явиться дах, будуть засклені віконні отвори й розпочнуться фасадні роботи, а також внутрішнє опорядження приміщень загального користування.

Ведуться роботи з армування фундаментної плити 1-ї секції 5-го будинку, виконано бетонну підготовку 2-ї секції, проводиться заміщення ґрунтів з утрамбуванням у 3-й секції. У цьому будинку передбачено підземний паркінг для зручності його мешканців.

ЖК «Ювілейний» включатиме п'ять чотириповерхових будинків на 198 квартир. Передбачена й власна інфраструктура комплексу. На перших поверхах розмістяться комерційні приміщення — магазини, офіси, сервісні центри. На території комфортного кварталу будуть дитячі ігрові майданчики, зони відпочинку для дорослих і дітей, спортивні майданчики, заплановано озеленення території.

Усі квартири в нових будинках матимуть зручні планування, що дасть змогу їх власникам ефективно організувати власний житловий простір.

Як повідомила керівник відділу продажів ЖК «Ювілейний» Наталя Веклич, на сьогодні придбати квартири в комплексі можна, у тому числі, в розстрочку до 36 місяців.

«З ранку до вечора на будівельному майданчику кипить робота. Ми ні на один день не відстаємо від затвердженого графіка будівництва. Щодня близько 30 фахівців проводять активні роботи», — зазначила Н. Векліч.

Здача будинку № 1 в експлуатацію запланована на 1-й квартал 2021 р.

Довідково: станом на 01.07.2020 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція — державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність «Донбасенерго» через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.