«Донбасенерго» відмовилося від законтрактованих обсягів поставок вугілля на користь «Центренерго»
21-01-2021

ПАТ «Донбасенерго», у зв'язку з ремонтом 7-го енергоблоку Слов'янської ТЕС, який триватиме близько 65 днів, відмовилося від законтрактованих обсягів поставок вугілля вітчизняної марки «Г» на користь державної енергокомпанії «Центренерго».

За нашим даними, уже вчора, 20 січня, із шахти 1-3 «Новогродівська» було відвантажено перші вагони чорного палива. Усього до кінця січня заплановано відправлення близько 25 тис. тонн вугілля марки «Г» для компанії «Центренерго».

Наразі «Донбасенерго» веде переговори з державною енергокомпанією щодо поставок вугілля марки «А».

Довідково: станом на 01.01.2021 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність «Донбасенерго» через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.