«Донбасенерго» домовилося про перепрофілювання роботи підрядника, що виготовляв спецодяг для енергокомпанії, на пошиття захисних масок
26-03-2020

ПАТ «Донбасенерго» уклало договір з підрядником, який до останнього часу займався пошиттям спецодягу для підприємств енергокомпанії, про те, що на час епідемії коронавірусу робота швейного підприємства буде перепрофільована. Уже з 20 березня всі його швачки щодня шиють близько 1,5 тис. одноразових медичних масок, що складаються з трьох шарів нетканого матеріалу: фільтру й двох зовнішніх шарів. Крім того, на сьогодні йдеться про збільшення щоденної кількості продукції швейного підприємства.

Таким чином, співробітники всіх структурних підрозділів «Донбасенерго» з початку оголошення першого випадку зараження коронавірусом в Україні забезпечені одноразовими засобами захисту.

«Донбасенерго» також відгукнулося на прохання Департаменту охорони здоров'я Донецької області надати бізнесу посильну допомогу населенню регіону щодо забезпечення медичними масками. Перша партія цих необхідних на сьогодні засобів захисту готується до відправлення. Такі поставки «Донбасенерго» планує здійснювати на постійній основі.

Довідково: станом на 01.03.2020 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України, 14,14 % – іншим міноритарним акціонерам.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність «Донбасенерго» через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.