«Донбасенерго» – у топ-7 Реєстру кращих постачальників товарів та послуг 2019 року
29-01-2020

ПАТ «Донбасенерго» увійшло до топ-7 Реєстру кращих постачальників товарів та послуг 2019 р. серед компаній профільної галузі, який щорічно оприлюднює Всеукраїнський галузево-аналітичний центр.

Щороку згаданий рейтинг установлюється серед підприємств малого та середнього бізнесу з метою визначення надійних та пріоритетних для співпраці компаній, що надають якісні послуги.

У рейтингу беруть участь всі діючі підприємства України. Кожна компанія оцінюється за показниками, що характеризують попит на послуги або товари серед клієнтів та споживачів. Для підвищення об’єктивності аналітики компанія оцінюється в рамках галузі. Додатково аналізуються відкриті реєстри, показники компанії по відношенню до регіону. Результати публікуються у відкритих джерелах.

Довідково: станом на 01.01.2020 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України, 14,14 % – іншим міноритарним акціонерам.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у звітність «Донбасенерго» через призупинення управління.

Установлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.