На Слов'янській ТЕС відбулося протиаварійне тренування з ліквідації розгерметизації бака запасу сірчаної кислоти
21-05-2021

21 травня Слов'янська ТЕС разом з підрозділом 6-го державного пожежно-рятувального загону ДСНС України провели протиаварійне тренування.

Згідно з ввідними даними, на станції сталася «розгерметизація бака запасу сірчаної кислоти № 2 знесолювальної установки добавки хімічного цеху». У результаті розгерметизації бака виявлено проливання сірчаної кислоти орієнтовним обсягом 3-5 тонн. Начальник зміни хімічного цеху організовує оповіщення про аварію, а також заходи з її ліквідації. Персонал хімічного цеху обгороджує зону аварії, здійснює перекачування сірчаної кислоти з бака № 2 у резервний, а також усуває місця проливання.

Підрозділи оперативно-рятувальної служби цивільного захисту з метою обмеження поширення пари сірчаної кислоти за територією хімічного цеху створюють водяну завісу.

Персонал пункту охорони здоров'я СловТЕС надає першу допомогу при ураженні сірчаною кислотою.

Тренування минуло в оперативному режимі. Залишається додати, що Департамент охорони праці ПАТ «Донбасенерго» такі заходи проводить регулярно з метою відпрацювання умовно-реальних дій персоналу.

Довідково: станом на 01.05.2021 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність «Донбасенерго» через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.