7-й енергоблок СловТЕС підключено до об'єднаної енергомережі України
15-04-2021

Компанія «Донбасенерго» повідомляє, що о 10:23 15 квітня 2021 р. 7-й енергоблок Слов'янської ТЕС було підключено до об'єднаної енергомережі України.

Ремонтні роботи на 7-му енергоблоці тривали неповних три місяці. За цей період, зокрема, було виконано ремонт циліндра високого тиску турбіни, заміна ротора високого тиску на резервний, заміна соплового апарата та діафрагм № 2−8.

Крім того, виконано ремонт низки вузлів циліндра низького тиску, а також здійснено заміну однієї обірваної робочої лопатки 43-го ступеня РНД-2.

Як ми вже повідомляли, причиною аварійного підвищення вібрації турбоустановки енергоблоку № 7, яке сталося 17 січня поточного року на СловТЕС, став обрив фрагмента бандажа замкового пакету робочих лопаток № 11 регулюючого ступеня циліндра високого тиску через ерозійно-абразивне зношування робочих лопаток у зоні їх спряження з бандажною полицею, на що вплинула наявність у цій зоні концентратора напруг.

Довідково: станом на 01.04.2021 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність «Донбасенерго» через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.