"Донбасенерго" готується до сертифікації системи менеджменту якості
09-06-2017

У травні на Слов’янській ТЕС і в апараті управління «Донбасенерго» пройшов передсертифікаційний аудит системи менеджменту якості щодо відповідності вимогам стандарту ISO 9001:2015. В цілому аудит пройшов успішно: незалежні аудитори констатували високий рівень підготовки персоналу (а стандарт 9001 є найскладнішим), особливо в таких принципових напрямках, як експлуатація і ремонти, паливозабезпечення, управління економікою і фінансами, ІТ-забезпечення.

Передсертифікаційний аудит є свого роду генеральною репетицією сертифікації: він проводиться зовнішніми незалежними аудиторами і, на відміну від внутрішніх аудитів, більше нагадує саме іспит, ніж консультацію.

Серед небагатьох аспектів, що вимагають доопрацювання, – ознайомлення всіх співробітників з Політикою в області якості, яка декларує цілі й зобов’язання «Донбасенерго» як виробника електричної і теплової енергії щодо забезпечення якості процесів і кінцевого продукту.

Крім того, що кожен співробітник компанії повинен знати Політику, він має розуміти, як його діяльність, якою б вузькоспрямованою вона не була, впливає на якість кінцевого продукту – електроенергію, на діяльність суміжних підрозділів. Це системна і масштабна робота, що проводиться компаніями не тільки перед сертифікацією, але і постійно після неї – в рамках процесу безперервного покращення системи менеджменту якості.

Нагадаємо, робота з впровадження системи менеджменту якості і підготовки її до сертифікації стартувала влітку минулого року. «Донбасенерго» має можливість стати першою серед теплових генерацій, що сертифікує власну систему управління якістю у відповідності до стандарту ISO 9001:2015. Сертифікаційний аудит заплановано вже у червні.