«Донбасенерго» вимагає відновити газопостачання Слов'янської ТЕС! Триває пікет будівель Донецької ОДА та «Донецькоблгазу»
07-07-2020

Сьогодні, 7 липня 2020 р., співробітники Слов'янської ТЕС знову пікетують будівлі Донецької ОДА та ПАТ «Донецькоблгаз».

Уже сьому добу теплоелектростанція не отримує газу, так необхідного для спалювання вітчизняного вугілля газової групи (марки «Г»), яке видобувається на шахтах, розташованих на підконтрольній Україні території.

Слов'янська ТЕС уже змушена в повному обсязі використовувати дорогий імпортний антрацит. Без роботи залишилися гірники шахти 1-3 «Новогродівська» — основного постачальника вугілля на СловТЕС. А це — містоутворювальне підприємство із трьохтисячним колективом.

СЛОВ'ЯНСЬКІЙ ТЕС — УКРАЇНСЬКЕ ВУГІЛЛЯ!

«НІ» ЗУПИНЦІ ВІТЧИЗНЯНИХ ШАХТ!

«НІ» СОЦІАЛЬНІЙ НАПРУЖЕНОСТІ НА ДОНБАСІ!

Довідково: станом на 01.07.2020 р. 60,86 % акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність «Донбасенерго» через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.