«Донбасенерго» будує в Миколаївці храм Святителя Спиридона для мешканців міста
05-12-2019

Восени 2018 року релігійна православна громада «Святителя Спиридона парафія Горлівської єпархії Української Православної Церкви м. Миколаївки Слов’янського району Донецької області» звернулася до керівництва компанії «Донбасенерго» з проханням розглянути можливість надання благодійної допомоги щодо будівництва храму Святителя Спиридона, розташованого за адресою: м. Миколаївка, вул. Європейська, 1 А.

Енергогенеруюча компанія ухвалила рішення не просто надати допомогу, а взяти на себе будівництво нового храму, адже він буде збудований у місті, в якому розташована структурна одиниця компанії – Слов’янська ТЕС.

На цей час будівельні роботи на майданчику майбутнього храму не зупиняються навіть у вихідні дні. Вже закладено фундамент і будуються стіни підвального приміщення.

Планується, що вже невдовзі у церкві Святителя Спиридона відбудеться перша служба, а храм стане батьківським будинком, куди всі охочі зможуть прийти за порадою, де їх вислухають та зрозуміють.

Довідково: станом на 01.12.2019 р. 60,86% акцій ПАТ «Донбасенерго» належать Приватному акціонерному товариству «ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ», 25% + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України, 14,14% – іншим міноритарним акціонерам.

ПАТ «Донбасенерго» об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 року розташована на непідконтрольній Україні території). З березня 2017 року показники виробничої діяльності активів, розташованих на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у звітність «Донбасенерго» через призупинення управління.

Встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.