Старобешівська ТЕС вивела у ремонт "резервні" енергоблоки
13-03-2017

Слов’янська ТЕС працює в режимі генерації теплової енергії для м. Миколаївка: в середньому один котел неблокової частини (в роботі поперемінно котли №№6,7) щоденно виробляє 450 Гкал.

На Старобешівській ТЕС в режимі генерації працюють п’ять енергоблоків, щоденний обсяг виробництва електроенергії перевищує 19 тис. МВт*г. Таким складом обладнання електростанція працювала протягом лютого, з початку березня кількість блоків під навантаженням не зменшилася через роботу Зуївської ТЕС одним блоком. Нагадаємо, Старобешівська ТЕС працює в Регіональному ринку, що створений відповідно до Постанови КМУ №263, і виконує команди диспетчера Донбаської електроенергетичної системи – підрозділу ДП «НЕК «Укренерго».

Необхідність забезпечення енергопостачання Донецької області відкоригувала план ремонтної кампанії на СБ ТЕС. З 1 березня в ремонт мав вийти енергоблок №9. Але поки що роботи на блоках, задіяних у генерації, відкладено. З 1 і 9 березня в ремонт виведено енергоблоки №№4,8, які до цього знаходились у резерві.

У ремонті блоку №4 задіяно 66 спеціалістів Старобешівської ТЕС. У переліку типових і надтипових робіт у котельному відділенні – ремонт футеровки, теплової ізоляції, поверхонь нагріву і горілок котла, пилосистеми, електрофільтра із системою видалення золи, ремонт системи подачі вугілля і заміна компенсаторів газоповітряного тракту. У турбінному відділенні буде виконано ремонт опор турбіни, системи змащування, системи регенерації й конденсату, ремонт насосного обладнання. Також серед задач – покращення робочих параметрів електротехнічного обладнання.

До робіт на енергоблоці №8 залучений персонал СБ ТЭС, структурних одиниць «Донбасенергоспецремонт» і «Електроремонт» - всього 90 спеціалістів. У плані ремонту: поверхні нагріву, горілки котла й пилосистема, опори турбіни, конденсатор, системи змащування й регенерації, а також генератор, трансформаторне господарство й електродвигуни.