Екоменеджмент у "Донбасенерго": у відповідності до нової версії
13-02-2017

Зараз на структурних одиницях «Донбасенерго» формуються робочі групи з планування, впровадження, функціонування системи екологічного менеджменту (СЕМ). До їхнього складу увійдуть співробітники різних підрозділів, які мають високу кваліфікацію та розуміння основних процесів на підприємстві. Діапазон їхніх знань повинен містити технічну документацію й особливості експлуатації обладнання й різних об’єктів структурної одиниці, обсяги і специфіку використання ресурсів, статистику в сфері природокористування й охорони довкілля, профільне законодавство та внутрішні документи підприємства. Вони повинні володіти навиками роботи з великими обсягами інформації, аналізу різних звітів й інтеграції даних в межах СЕМ із даними інших систем менеджменту.

Перелік задач робочих груп включатиме ідентифікацію та оцінку екологічних аспектів, визначення ризиків та можливостей, пов’язаних із суттєвими екологічними аспектами, розробку заходів управління екологічними аспектами і ризиками, формулювання цілей і задач в рамках реалізації екологічної політики компанії, розробку заходів із попередження й зменшення негативного навантаження на довкілля, а також звітність щодо функціонування СЕМ, пропозиції щодо її вдосконалення і залучення персоналу до забезпечення нормального функціонування системи екологічного менеджменту.

Наприкінці 2016 року в «Донбасенерго» проведено діагностичний аудит, метою якого стала начальна оцінка відповідності СЕМ вимогам стандарту. Наразі у компанії є час до кінця червня, щоб усунути нечисельні зауваження й завершити всю необхідну для сертифікації системи екоменеджменту у відповідності до ISO 14001:2015 роботу.